Resultaten 1 tot 1 van de 1

Onderwerp: Is de opleiding te vergelijken met het ingangsexamen?

 1. #1
  Volwaardig Lid Geneeskunde Studeren's Avatar
  Ingeschreven
  Dec 2010
  Berichten
  35

  Question Is de opleiding te vergelijken met het ingangsexamen?

  Sinds de invoering van het toelatingsexamen arts, is het slaagpercentage in het eerste jaar van de bachelor arts sterk gestegen. De slaagpercentages in het eerste bachelorjaar van alle instellingen zijn van een zeer goed niveau en liggen dicht bij elkaar: tussen 85% en 95%.

  De slaagpercentages van de latere jaren in de opleidingen waren ook voordien al goed, en liggen sinds de invoering van het toelatingsexamen zo goed als altijd boven de 90%. Ook de doorstroming over het geheel van de curricula (bachelor en master) bekeken is goed: de basisarts in Vlaanderen studeert gemiddeld slechts 4 ŗ 5 maanden langer dan de voorziene 7 jaar.
  toelatingsexamen_slaagpercentage.jpg
  Ook de instellingen met alleen de bacheloropleidingen leveren afgestudeerden af die weinig studievertraging hebben opgelopen. Bovendien blijken deze studenten zich vlot in te schakelen in de masteropleidingen van andere universiteiten. De commissie is verheugd over de efficiŽntie van de artsopleidingen in Vlaanderen. Ze beoordeelt het rendement van de opleidingen dan ook allemaal als goed.
  Laatst gewijzigd door Geneeskunde Studeren; 23-12-10 om 02:14.

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
Deel met je vrienden