Het hangt er van af in welke zin je dit bekijkt. Het is mogelijk om als geneeskundestudent bij te klussen tijdens het jaar, bijvoorbeeld om je studies en je kot te betalen (meer informatie zie Overzicht studentenjobs | Een service van de jobdiensten van de Vrije Universiteit Brussel en Sovehb) maar om echt als voltijds werkende de studies goed af te ronden, blijkt het nogal zwaar.Ook al omdat je verschillende verplichte lessen/practica en stages hebt van in het begin van de studies. Het is altijd mogelijk om als voltijds werkende persoon deze lessen te volgen (als je de tijd hebt om naar de verplichte practica te gaan), maar in de Masterjaren nemen de stages heel veel tijd in beslag.


Je bent echter niet erkend als werkstudent, omdat de lessen niet s avonds doorgaan. Je kan dus ook geen educatief verlof krijgen.
Het is ook altijd mogelijk om je bachelorjaren in een halftijds programma af te werken. Dit betekent dat je elk bachelorjaar in twee jaren aflegt. Dit zal uiteraard langer duren, maar dit kan misschien d oplossing vormen als je doorheen je studies in de problemen zou geraken.Voor meer info hierover kan je terecht bij Petra Jacobs, studietrajectbegeleider van de faculteit Geneeskunde en Farmacie. Petra.jacobs@vub.ac.be